Lijnmarkt 30 3511 KJ Utrecht KVK 3404592

Categories

Flickr Photogallery

Subscribe Newsletter

subscribe with FeedBurner

Zonwering met domotica laten installeren

  • april 19, 2016 at 9:43 am

Waar het bedienen van zonwering vroeger enkel kon met een zogeheten slingerstang, zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om de zonwering automatisch te bedienen. Zonwering wordt nu vrijwel altijd aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, waardoor je je niet meer in hoeft te spannen om een stukje schaduw in je tuin te creëren. Door zonwering op domotica te laten installeren door een elektriciën, wordt alles direct geautomatiseerd en hoef je er zelf niet veel moeite meer voor te doen.

Rolluiken automatisch laten zakken

Het laten installeren van rolluiken is niet alleen handig tegen de zon, maar zorgt daarnaast ook nog eens voor een stukje extra veiligheid. Door ramen af te sluiten met rolluiken, kunnen inbrekers namelijk niet meer via het raam naar binnen. Deze rolluiken zijn geheel te automatiseren met behulp van domotica. Hierdoor kun je bijvoorbeeld instellen dat de rolluiken bij het inschakelen van het alarm automatisch zakken. Op deze manier wordt de woning dus extra goed beveiligd.

In het licht en in het donker

Domotica kan er zelfs voor zorgen dat uw zonwering zich aanpast aan de intensiteit van het daglicht. Zo kun je zelf bijvoorbeeld instellen dat de zonwering, jaloeziën of rolluiken automatisch openen en sluiten op basis van een instelbaar tijdschema. Op deze manier wordt de zonwering automatisch bediend bij bijvoorbeeld zonsondergang of zonsopkomst.

Regen en zonneschijn

Door te kiezen voor zonwering met domotica, kun je er zelfs voor kiezen om de zonwering op basis van het weer in te laten regelen. In dat geval kun je een weerstation of regenmeter aan laten sluiten op de domotica. Wanneer het gaat regenen wordt dit gedetecteerd door de domotica en sluit uw zonwering automatisch. Wanneer het weerstation van uw zonwering in de zomer hoge temperaturen en veel zon waarneemt, kunnen zonwering, jaloeziën en rolluiken automatisch sluiten. Op deze manier blijft het binnen lekker koel, terwijl u ook buiten een plekje heeft waar u in de schaduw kunt zitten.