Lijnmarkt 30 3511 KJ Utrecht KVK 3404592

Categories

Flickr Photogallery

Subscribe Newsletter

subscribe with FeedBurner

Top 5 bespaartips voor 2017

  • januari 2, 2017 at 2:27 pm
philipled

Het was in 2016 erg trendy en zal zeker in 2017 nog vervolg krijgen. Mensen worden steeds meer bewust van het milieu en hun portemonnees. Vroeger wilde we weinig moeite doen om energie zuiniger te gaan leven. Maar sinds het bekend is wat voor voordelen het ook kan opleveren voor je portemonnee zijn er steeds meer mensen bewuster ermee bezig. Wij hebben voor jullie op een rijtje gezet waarop je veel kan besparen.

1.Laat niet alles op stand-by staan

Je zou denken als ik een tv op stand-by zet verbruik het geen stroom. Helaas verbruikt je apparatuur hiervoor toch stroom. Jaarlijks valt hier erg veel winst mee te halen. Als je al je apparaten die op stand-by staat bij elkaar gaat optellen is bijna 10% van je verbruik van je totale energie. Je gebruikt het nergens voor en toch kost het je stroom. Zet daarom je elektrische apparaten volledig uit. Dit kan je het beste doen door de stekker eruit te trekken.

2.Gebruik ECO standen

Veel nieuwe apparaten hebben een zogenaamd een eco stand. Met een eco stand verbruikt je elektronische apparaten veel minder stroom. Bij een wasmachine word de temperatuur waarop een wasje word gedraaid veel lager gezet. Waar vroeger altijd 60 graden voor nodig was kan tegenwoordig makkelijk op 40 graden of lager.

3.Vervang alle gloeilampen voor ledlampen

In de wintermaanden gebruiken wij veel energie voor het verlichten van onze huis. Wanneer je al je lampen vervangt voor LEDlampen bespaar je hier jaarlijks rond de 85 euro op.

4. Check je tv

Een ledtelevisie verbruikt ongeveer de helft minder stroom dan een lcd-tv en drie kwart minder dan een plasmatelevisie. Omdat wij gemiddeld veel tv kijken is tv ook een van de apparaten waarvoor wij veel stroom nodig hebben. Je kunt hier op jaar basis veel besparen.

5.Maak minder gebruik van je droger

Een wasdroger is erg makkelijk maar verbruikt en kost ook een hoop. Elke keer wanneer je een droger aan hebt staan duurt dit al gauw 3 a 4 uur. Elke keer wanneer je dus je droger aanzet kost het je 2 euro per keer. Je kunt dus makkelijk uitrekenen wat dat bespaar per jaar. En voordeel van was ophangen is dat je kleding minder snel verslijt.

Met deze top 5 tips kun je al een hoop energie en geld besparen. Het kost nauwelijks geld om deze aanpassingen door te voeren en je wint er op lange termijn veel mee.