Lijnmarkt 30 3511 KJ Utrecht KVK 3404592

Screens

Screens: beste bescherming bij lage zon Valarmschermen: speciaal voor hoge ramen

Screens zijn een perfect staaltje functionele zonwering. Elegant en decoratief, maar tegelijkertijd enorm praktisch. Het screendoek is geweven van glasvezel. Dat maakt het oersterk en onderhoudsarm. Zonlicht en warmte worden voor 85% gefilterd, terwijl uw zicht naar buiten behouden blijft. Screens bieden bij lage zonnestanden de beste bescherming tegen invallend zonlicht.

Naast gewone screens zijn er ook windvaste screens. De Solidscreen is een type screen waarbij aan de zijkanten een doekgeleidingssysteem met ‘rits’ zit. Dit maakt de Solidscreen in elke stand windvast tot windkracht 8. Omdat het doek gefixeerd wordt in de geleiders is de screen in neergelaten toestand zelfs insectenwerend.

Bedieningsmogelijkheden

Afhankelijk van het type scherm zijn verschillende handbedieningen mogelijk. Een screen kan worden uitgevoerd met een soepel lopend windwerk dat met behulp van een draaistang bediend wordt. Bij screens is ook bediening van binnenuit mogelijk. Optimaal comfort bereikt u met elektrische bediening. Hierbij wordt de motor geïntegreerd in de doekrol waardoor de bediening onzichtbaar is en de screen nog mooier oogt. Door middel van een schakelaar, die overal geplaatst kan worden, is uw zonwering uiterst eenvoudig te bedienen. Het toppunt van gemak is te bereiken met afstandsbediening.

Valarmschermen

Voor lange smalle ramen is een speciaal type scherm ontworpen: het valarmscherm. Bij dit type scherm zakt het doek eerst recht naar beneden, waarna het onderste deel van de zonwering een uitvalscherm wordt. Dit systeem biedt voor lange ramen niet alleen een fraaie maar ook de meest doeltreffende bescherming tegen de zon.