Lijnmarkt 30 3511 KJ Utrecht KVK 3404592

Knikarmschermen

Knikarmschermen: ideaal voor het terras

De montage van oerdegelijke knikarmen garanderen u een vrije doorloop onder het scherm. Deze knikarmen hebben een uitval van 150, 200, 250, 300 of zelfs 350 cm. Aangezien de schermen nagenoeg onzichtbaar aan elkaar te koppelen zijn, kan bovendien een zeer grote overkappingsbreedte worden behaald. Om uw knikarmscherm een persoonlijk tintje te geven en perfect af te stemmen op uw omgeving, kunt u een keuze maken uit het enorme aanbod van zonweringdoek. Uw terras heeft er nog nooit zo mooi en gezellig uitgezien. Vanzelfsprekend is ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend. Natuurlijk kiest u zelf de kleur en het dessin van het doek. Het is dus altijd mogelijk een combinatie te maken die helemaal past bij uw omgeving. Het spreekt voor zich dat ook dit zonweringdoek van een uitstekende kwaliteit is. Behalve zonwerend is het materiaal vuil- en waterafstotend.

Knikarmschermen zijn speciaal ontworpen voor toepassing boven een terras. De sterke constructie maakt het mogelijk om grotere terrassen van schaduw te voorzien, terwijl de knikarmen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras. Er zijn twee systemen verkrijgbaar: het populaire 2-buis systeem en het luxer 3-buis systeem. Het 2-buis systeem heeft een maximale breedte van 5,5 meter bij 2,5 meter uitval; bij een breedte van 5 meter is de maximale uitval zelfs 3 meter. Met speciale montagesteunen bij een breedte van 6 meter zelfs een uitval 3,5 meter. Het 3-buis systeem dankt zijn naam aan een extra buis, de draagbuis, waarop de armen worden bevestigd en die het tevens mogelijk maakt om meerdere schermen te koppelen.  Afmetingen tot zelfs 20 meter breed met een uitval van 3,5 meter zijn mogelijk! Zowel de 2- als de 3-buis schermen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen, van een eenvoudige (open) uitvoering tot een volledig gesloten cassettesysteem.
Hierbij wordt uw doek gespaard voor weersinvloeden.

De techniek:

De knikarmen zijn bevestigd aan twee robuuste aluminium steunen, die met behulp van een bevestigingsplaat op de muur worden gemonteerd.
Het unieke oploopsysteem met wieltjes zorgt ervoor dat het scherm altijd perfect sluit, vanuit welke stand dan ook. De stevige knikarm zorgt voor een stabiele constructie.

Bedieningsmogelijkheden

Afhankelijk van het type scherm zijn verschillende bedieningen mogelijk. Ook kan een zonnescherm worden uitgevoerd met een soepel
lopend windwerk dat met behulp van een draaistang bediend wordt. Bij bepaalde schermen is ook bediening van binnenuit mogelijk. Optimaal comfort bereikt u met elektrische bediening. Hierbij wordt de motor geïntegreerd in de doekrol waardoor de bediening onzichtbaar is en het scherm nog mooier oogt. Door middel van een schakelaar, die overal geplaatst kan worden, is uw zonwering uiterst eenvoudig te bedienen. Het toppunt van gemak is te bereiken met afstandsbediening. Ook de zon-en windmeter is bij een elektrische bediening een interessante optie.Vooral
wanneer u niet altijd thuis bent maar uw huis toch wilt beschermen tegen zon en warmte, biedt de zon- en windmeter de perfecte uitkomst.
Uw zonwering wordt volledig automatisch bediend zonder dat u er omkijken naar heeft!