Lijnmarkt 30 3511 KJ Utrecht KVK 3404592

Categories

Flickr Photogallery

Subscribe Newsletter

subscribe with FeedBurner

Je droomhuis bouwen

  • februari 4, 2015 at 12:32 pm

Iedereen kan zich wel zijn of haar droomhuis voorstellen. Ondanks dat sommige dingen niet haalbaar zijn, kan je toch veel aanpassen en klussen om het huis waar je woont aan te passen tot iets waar jij je écht thuis voelt. Maar waar te beginnen?

Wat heb je?

Voordat je de zagen en hamers al uit de kast haalt moet er eerst een plan komen. Zorg dat je een duidelijk tekening van je huis hebt. Zo weet je hoe die op dit moment uitziet en kun je rustig kijken naar wat je al hebt. Hoe minder er verbouwd hoeft te worden, hoe meer kosten je bespaard. Vaak kan er met een herindeling namelijk al veel veranderen. Wil je een paar muren afbreken? Bespreek dit dan eerst mer een expert! Het laatste dat je wilt is per ongelijk een steunmuur verwijderen waardoor je huis instabiel en gevaarlijk wordt. Als duidelijk is wat er verbouwd gaat worden, kan je een nieuwe tekening maken. Op deze tekening kan je alvast gaan denken over de indeling.

Kosten

Verbouwen is helaas een grote kostenpost. Helemaal als het om het maken van je droomhuis gaat. Gelukkig wordt er veel aangeboden op de markt. Laat verschillende offertes maken en spreek vrienden en kennissen of zij nog goede ervaringen hebben. Door vantevoren een budget te bepalen weet je zeker dat je niet veel hoger uit gaat komen dan je wilt. Zo heb je voor jezelf een grens om rekening mee te houden. Een tijd lang heeft de bouw in een dip gelegen. Gelukkig blijkt nu dat steeds meer mensen weer vertrouwen in de economie krijgen en meer projecten uitbesteden.

Buiten

Heb je een huis met een tuin? Dan is hier ook een hoop aan te verbouwen. Er is de keuze tussen gras of steen, veel of weinig planten en nog veel meer. Of heb je juist al een grote tuin en wil je een serre aan je huis bouwen? Dan heb je niet alleen extra ruimte in huis, maar ook meer lichtinval en een beter uitzicht naar buiten.

Inspiratie opdoen

Een droomhuis fantaseren is één ding, maar het ook nog uitvoeren is het tweede. Om een meer helder beeld te krijgen van wat je precies wilt en wat er allemaal mogelijk is kun je op internet meer dan genoeg vinden. Een goed voorbeeld is Pinterest. Hier kan iedereen een eigen ‘prikbord’ maken met van alles en nogwat. Niet alleen worden er meubels en interieurtips gedeeld, maar ook heel veel do-it-yourself projecten. Zo kun je een eigen draai aan je huis geven.